Royal Canin hondenvoer

Royal Canin hondenvoer

Royal Canin hondenvoer is hoge kwaliteit hondenvoer voor alle grootten en alle rassen. Royal Canin heeft haar voeding aangepast aan de verschillende levensfases, rassen en grootten van honden. Om het voor u makkelijker te maken om te bepalen welk voer u nodig heeft, volgt hier een korte uitleg van de verschillende soorten.

Onder welke grootte valt mijn hond?

Het voer is verdeeld in X-small, Mini, Medium, Maxi en Giant. Hieronder leest u welke honden onder deze categorieën vallen. Per hond verschilt het wanneer ze volwassen zijn en hierdoor dus ook wanneer ze volgroeid zijn. Kleinere honden zijn sneller volwassen dan grotere honden. Daarvoor is het belangrijk dat uw hond de juiste voeding krijgt voor haar/zijn grootte.

X-Small

Royal Canin X-Small is speciaal voer voor honden met een volwassen gewicht tot 4 kilo. Deze kleine honden doen er om en nabij 10 maanden over om hun volwassen gewicht te bereiken. Na ongeveer 10 maanden kunnen ze voer voor volwassenen gebruiken.

Mini

Royal Canin Mini is geschikt voor honden met een volwassen gewicht van 1 tot 10 kilo. Binnen ongeveer 10 maanden zijn ze volgroeid en op hun volwassen gewicht.

Medium

Royal Canin Medium is geschikt voor honden met een volwassen gewicht van 10 tot 25 kilo en bereiken hun volwassen gewicht als ze ongeveer 12 maanden oud zijn.

Maxi

Royal Canin Maxi is voor honden met een volwassen gewicht van 25 tot 45 kilo. Deze honden zijn binnen 15 tot 18 maanden volgroeid.

Giant

Royal Canin Giant is voor honden boven een volwassen gewicht van 45 kilo. Deze honden hebben de langste groeiperiode en bereiken hun volwassen gewicht binnen 18 tot 24 maanden.

Welk voer heb ik nodig?

De producten zijn naast grootte onderverdeeld per levensfase. Als u een pasgeboren pup heeft kunt u de startervoeding gebruiken. Deze voeding is speciaal voor puppy’s tot ongeveer 9 weken en voor drachtige of spenende teven.

Na ongeveer 9 weken kunt u voor de puppy’s de junior voeding gebruiken. De junior voeding kunt u gebruiken tot de leeftijd dat de puppy’s volgroeid zijn.

Vanaf de leeftijd dat ze volgroeid zijn tot dat ze ongeveer 7 jaar zijn, kunt u de Adult hondenvoer geven. Vanaf 7 jaar kunt u de senior voeding gebruiken, deze wordt aangeduid in de titel met 7+ of 8+.

Als u speciaal dierenartsvoer nodig heeft kunt u bij Royal Canin Veterinary Diet kijken. Als u voer zoekt die speciaal voor een specifiek ras is, kunt u bij Royal Canin Rassen kijken.

Royal Canin hondenvoer voor specifieke behoeftes

Royal Canin hondenvoer heeft ook Light Weight Care, Digestive Care, Dermacomfort, Sterilised, Sporting Life en Exigent hondenvoer. Deze varianten zijn voor honden die een specifiek dieet nodig hebben.

  • Light Weight Care voor honden die een neiging hebben tot overgewicht.
  • Digestive Care is voor honden met een gevoelige spijsvertering.
  • Dermacomfort is voor honden die een gevoelige of geïrriteerde huid hebben.
  • Sterilised is voor honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn.
  • Exigent is voor honden die kieskeurig zijn en veel niet lusten.
  • Sporting Life is voor sporthonden die een zeer actief leven hebben en extra energie nodig hebben.

Houdbaarheid voer.

De houdbaarheidsduur varieert meestal tussen 6 en 18 maanden en staat op de verpakking vermeld. Deze termijn is in het algemeen ruim voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *